Техническият директор на БФС Георги Иванов, заяви, че докато той е на

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов, заяви, че докато той е на
Коментари Харесай

Гонзо с голяма новина за националния отбор

Техническият директор на БФС Георги Иванов, съобщи, че до момента в който той е на работа във футболната централа в националния тим няма да играе непознат състезател, с непознат паспорт. " В българския народен тим би трябвало да играят единствено българи. Докато аз съм шеф на националните тимове, непознат състезател, с непознат паспорт, с различен цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния тим, в случай че не могат, това бие върху нас. Не желая футболисти от други страни да заместват българските. В някои страни това може да го има, само че за мен е порочна процедура.

Пред представители на детско-юношеските тимове от областите Монтана, Видин и Враца, техническият шеф на футболната ни централа, показа задачите и насоките за работа при подрастващите.

" Да помогнем да се направи идея, да помогнем в случай че имат потребност да развият школата, да покажем разпоредбите, при 9,10,11-годишните по какъв начин се тренира. Не да демонстрираме тренировки, а правила. Да представим он-лайн академията, в която има към 2000 тренировки ", посясни легендарият нападател, представен от БНР. 

Подмладяването на мъжкия народен тим на България е реалност. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи, и такива би трябвало да бъдат, безапелационен е Иванов.

" Целта на националният тим сега е да се класира за европейското състезание. Няма какво да си приказваме. Някои споделят, че по този начин мятам огромна отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял състезател да отиде на олимпиада и единствено да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, отново се бори да стигне до най-високото равнище. Ние си слагаме високи цели, в случай че не стане, ще бъде опит. После ще пробваме идната година в квалификациите за международното състезание. България е извънредно време да се класира за огромен конгрес ", добави още той. 

Легендарният нападател на Левски разяснява и обстановката с отказаните от „ сините ” контролни срещи в Дубай против съветски тимове. " Феновете не може да дефинират Левски с кой тим да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, тимът е отишъл там да се приготвя и дали ще играе с съветски, украински или африкански отбори, няма никакво значение ", приключи Гонзо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР